Det självklara valet

NVK logotyp
utv
fronter
dds
dexter
teknikcollege
dge

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-444 57, 0223-447 05
0223-291 81 eller vux@nvu.se

E-post:

registrator@nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5
737 44 Fagersta

nps

Hotell, restaurang och bageri

GYSÄRHotell

Programmet för hotell, restaurang och bageri är ett yrkesinriktat program som ska förbereda eleverna för arbete inom dessa områden.

Du som elev får grundläggande kunskaper inom hotell, restaurang och bageri. Utbildningen förbereder dig för att kunna arbeta med t.ex. bageri- och konditorivaror, livsmedelshygien, dukning, matlagning och hotellservice. Under utbildningen lär du dig också att utveckla ett serviceinriktat förhållningssätt och förmåga att kommunicera och samverka med kunder.

Programmets innehåll
Programmet är framförallt ett praktiskt program där du som elev får delta i alla tänkbara moment i ett storkök. Eleverna driver tillsammans ett UF-företag som producerar och säljer mat till betalande kunder. Tack vare detta får du på riktigt testa på hur det är att laga mat i stora volymer. Allt som ni elever tjänar på försäljningen får ni behålla. De teoretiska delarna av programmet fokuserar framförallt på frågor om hygien, beräkningar i kök, ekologi och klimatmedvetenhet i det man producerar och använder i ett kök.

Arbetsplatsförlagd utbildning
Programmet har ett väl inarbetat samarbete med restauranger, caféer och andra verksamheter inom branschen. Samtliga elever har en praktikplats från sitt tredje år på programmet, då man är på sin arbetsplats två dagar i veckan. Under din APL-period har din lärare ett nära samarbete med såväl dig som elev som handledaren på praktikplatsen, allt för att du ska känna dig trygg och utvecklas inom yrket.

Framtid
På din APL-plats kommer du ha stora möjligheter att knyta kontakter inför att du slutar på skolan och ska ut i yrkeslivet. Genom att ta till vara på APL-perioden har du stora möjligheter att få fortsätta efter att du avslutat dina gymnasiestudier. Dina lärare finns till för att övergången från skola till arbetslivet ska bli så bra som möjligt.

 

 

yju

Gun Andersson

Lärare i hotell, restaurang och livsmedel

Arbetslag: GYSÄR - NPS

0223-448 44

 

Sidansvarig:

Fredrik Hultberg

Senast ändrad:

2017-02-22

Scrolla upp