Det självklara valet

NVK logotyp
utv
fronter
dds
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-444 57, 0223-447 05
0223-291 81 eller vux(at)nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

NPS: Gymnasiesärskola

Kunskap, social gemenskap och personlig utveckling i fokus.

NPS

Utformning
NPS, Nationella program särsskolan, är fyraårig och innehåller 26 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL, där du som elev får möjlighet att känna dig för och prova på olika arbeten inför tiden efter gymnasiet.

Mål
Målet med studierna på gymnasiesärskolan är att du ska bli självständig och skaffa dig kunskaper och erfarenheter som rustar dig för livet.

Omvärldskunskap
Stor vikt läggs vid omvärldskunskap. Vi arbetar med nyheter sedda ur lokalt, nationellt och globalt perspektiv. I förberedelserna inför livet efter skolan gör vi besök på offentliga inrättningar såsom arbetsförmedling, försäkringskassan och ungdomsmottagningen. Kontakter man kommer att använda sig av i framtiden efter avslutad skolgång.

Undervisning
Vi bedriver undervisning som genom en god personaltäthet kan individanpassas utifrån ditt behov. Genom arbete i mindre grupper får du möjligheten att utvecklas mer i ditt lärande. I undervisningen har alla elever personliga datorer som ett redskap i sitt lärande.

Lokaler
Gymnasiesärskolan har egna personligt inredda hemklassrum. Du kan känna dig trygg och kommer att trivas i en skolmiljö du själv kan påverka genom elevrådet.

Samarbete
Vi värdesätter ett nära samarbete med hemmen och är måna om att föra en öppen dialog med dina vårdnadshavare. Vidare samarbetar vi med NVU:s medlemskommuner, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Habiliteringen vid behov. Genom ett väl utvecklat samarbete med olika näringsidkare i NVU:s medlemskommuner får du en lärosam och givande praktik.

Kontakt

Välkomna till oss på NPS

Kontakta Margurite på 0223-440 18

MHN

Rektor Ylva Ekman 0223-443 83

Ylva Ekman


Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2018-04-04

Scrolla upp