Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Berzeliusstipendie i julklapp

Bild på Fayol studentdagen. Stipendietagare Berzeliusdagarna tidigare år.

Fayol blev väldigt inspirerad under Berzeliusdagarna.

2020-12-21 Lärarna på naturvetenskapliga programmet har den stora äran att meddela att Robin Lundqvist och Mais Alomar är utsedda till stipendiater till Berzeliusdagarna 2021. Berzeliusdagarnas syfte är att väcka ett ännu större intresse för kemi hos eleverna samt att ge en större insikt i vad en vidareutbildning inom kemiområdet skulle kunna betyda.

De 66:e Berzeliusdagarna den 22-23 januari 2021

I år har Christina (Kicki) Larsson och hennes kollegor det angenäma uppdraget att ge två elever på det naturvetenskapliga programmet möjlighet att delta i Berzeliusdagarna 2021. Nämligen Robin Lundqvist och Mais Alomar.

Grunden för urvalet är att eleverna visat stort intresse för kemi under era 2,5 år på Brinellskolan. Berzeliusdagarnas syfte är att väcka ett ännu större intresse för kemi hos er båda samt att ni kanske också får en större insikt i vad en vidareutbildning inom kemiområdet skulle kunna betyda för er.

Betydelse Berzeliusdagarna

Inom Brinellskolan och särskilt inom natuvetenskapsprogrammet är kännedomen om Berzeliusdagarna stor och en önskan för många. Men vad innebär egentligen möjligheten att delta och vad har det för betydelse för eleverna?

- Elever som kommit tillbaka efter att fysiskt varit i Stockholm på Stockholms universitet och deltagit i Berzeliusdagarna har varit oerhört nöjda. Jag minns när Fayol kom tillbaka och sa något i stil med ”jag visste inte att jag skulle ha möjlighet att bli forskare – jag hade aldrig vågat drömma om att få ett Nobelpris – det trodde jag bara var för såna underbarn, men flera av föreläsarna var vanliga människor, trevliga människor som också en gång blivit utvalda att delta i Berzelius och nu var de nobelpristagare. Detta betyder att till och med en invandrare som jag skulle kunna bli nobelpristagare om jag jobbar hårt – det är min nya dröm!” det var nog den mest gripande kommentaren, berättar Christina Larsson.

Skaka hand och äta middag med Nobelpristagare

Brinellskolans elever som har varit på Berzeliusdagarna har fått möjlighet att skaka hand med nobelpristagare och äta middag med dem.

- Flera elever får lite "kändiskänning" och de får upp ögonen för en annan kändisvärld än den som tv och sociala media visar upp, säger Christina Larsson.

Satsning på Berzeliusdagarna

Brinellskolan har i år satsat extra på Berzeliusdagarna genom att dubbla antalet stipendiater. Vad innebär det för eleverna?

- Det tycker jag är ett tecken på att vår skola vill premiera elever som har drömmar och jobbar hårt för att nå sina naturvetenskapliga mål. Jag tycker att det är så oerhört betydelsefullt att vi kan visa att vi ser deras slit och att vi kan ge dem det där lilla extra, den morot som gör mödan värd. Och att vi får en möjlighet att visa att elever från Brinellskolan har en hög kunskapsbas att stå på och att de är fantastiska ambassadörer för vår skola, säger Christina Larsson.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp