Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Experthjälp för ökad prestation

Näringsexperten Tony Fagerdahl har träffat RIG-eleverna på Brinellskolan för att föreläsa om kost samt utföra en kroppsscanning på eleverna. Allt för att ge dem förutsättningar att prestera optimalt.

RIG-eleverna på wakeboardgymnasiet inom Brinellskolan får genom ett samarbete med SISU experthjälp för att optimera sin prestation inom åkningen, men så klart övriga studier.

Det är näringsexperten Tony Fagerdahl som träffat eleverna och föreläst och kost, gjort energimätning och gett individuella råd. Uppföljning kommer så eleverna får feedback på resultaten.

För att klara av att prestera på topp inom sin idrottsgren så gäller det så klart att tanka kroppen med rätt energi vid rätt tidpunkt. Det här har Tony och hans kollega Johanna berättat om för RIG-eleverna.

- Om ni har en dieselbil och behöver tanka och har bråttom, skulle ni då ta bensin för att den pumpen är ledig och snabbast, frågar Tony eleverna.

Och nej, det gäller att tanka med rätt energi. Att inte glömma kolhydraterna och absolut inte glömma att fylla på med vätska.

För att kolla elevernas kroppssammansättning gjordes en energimätning. Vätskenivå, grundfysik, musklemassa, fett och basal förbränning noteras. Senare i höst görs en uppföljning. Eleverna jämförs inte med varandra, utan kollen är enbart på individnivå. Ett viktig verktyg för att ha goda förutsättningar att lyckas med åkningen. En bonus är så klart att en bra kost och motion påverkar studierna överlag på ett bra sätt.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2018-09-24

Scrolla upp