Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

NVU har startat projekt om jämställdhet

Vladimir Ahmed, man och invandrare, var i veckan i Fagersta och pratade om svensk manlighet och jämställdhet för elever som läser SFI, Svenska för invandrare. Föreläsningen är starten på ett jämställdhetsarbete som NVU jobbar med tillsammans med föreningen Vi.Är.Sverige, som Vladimir är grundare till.

Han är invandrare och han är man. Och han startar föreläsningen för SFI-eleverna med flera till svensk musik. Ja det är så det nytänkade sättet ser ut för att berätta för nyanlända killar och män hur en svensk man beter sig ifråga om jämställdhet.

Vladimir menar att jämställdhetsarbetet är en viktig del i integrationen. Och ju tidigare vi fångar upp intresset hos nyanlända och utländska killar, desto större är chansen att påverka invanda attityder, beteenden och föreställningar.

NVU kommer att jobba med Vladimir under några veckor där det blir grupparbeten kring olika ämnen, gruppen lär känna varandra och med blandning mellan humor, allvar och eftertänksamhet ska arbetet kring jämställdhet fortsätta.

Läs med på Vi.Är.Sveriges hemsida.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2018-11-08

Scrolla upp