Det självklara valet

NVK logotyp
utv
fronter
dds
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-444 57, 0223-447 05
0223-291 81 eller vux(at)nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Prisbelönta elever i Morgonsoffan

Bild på UF-företagare och konferencier

I dag har UF-företaget Filtrera Mera visat upp sig i Morgonsoffan på Bruks där ett 80-tal företagare fanns på plats. NVU har ett gott samarbete med företagare i närområdet, vilket ger god kvalitet på utbildningen.

- Vi har lärt oss att arbeta självständigt, ta ansvar och hur man startar och driver eget företag, berättar de inför den stora publiken.

Filtrera Mera har belönats med ett tredje pris i kategorin "Årets hållbara företag". Deras företagsidé är att sälja ett sugrör som filtrerar och renar vatten, vilket gör att det går att dricka direkt ur en sjö eller annat vattendrag. Fantastiskt för friluftsmänniskor som inte vill släpa med sig en massa kranvatten.

Företagarna på plats var överens om att ungdomarna och UF-verksamheten är viktig inför framtiden då ungdomar ofta är nytänkande, moderna och duktiga. Det påtalade både representanter för Liljans skor och Epiroc.

- Vi kommer behöva personer med kunskap inom både CNS och automation, men också handel och ekonomi, berättar Epiroc Fagersta, som ska öka sin omsättning med 50 procent inom de närmsta åren.

NVU har en gott samarbete med företagare i närområdet för att hålla utbildningarna aktuella inför kommande arbetsliv och eventuella fortsatta studier. Ett exempel är kvalitetsstämplen Teknikcollege. Läs gärna mer om Teknikcollege.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2018-04-05

Scrolla upp