Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Studenten 2020!

2020-05-15 Lördagen den 13 juni är det dagen D - studenten! Brinellskolans mål är givetvis att göra studenten så högtidlig och minnesvärd som det bara går i dessa tider. Tillsammans med elevrepresentanter har vi kommit fram till en lösning, vilket innebär att eleverna samlas och har utspring klassvis.  

På grund av Covid-19 och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer studenten vid Brinellskolan att fördelas på tre olika klockslag och fem olika platser lördagen den 13 juni. Varje utspringsplats kommer att dekoreras med björkar och röda mattor. Avslutningarna kommer att börja klockan 9.00 och sista starten på avslutningen är klockan 12.00. Eleverna kommer att få detaljer kring exakta tider med mera och vi kan komma att uppdatera informationen beroende på hur rekommendationerna ser ut aktuellt datum. Saknas din klass i listan? Lugn, den uppdateras nästa vecka när vi har fått in allas önskemål.

Friska elever deltar på skolan

Elever, personal och anhöriga ska vara symtomfria, hålla ett fysiskt avstånd och vara noggranna med handtvätt. Tillhör man en riskgrupp eller är över 70 år bör man helt avstå från deltagande.

De elever som inte kan delta på examensdagen kommer att kunna vara med sin klass via den länk som delas ut av respektive mentor.

Avslutningen

Studentfirandet i skolan består av tre delar.

1. Träffa klassen och mentorerna. Betygs- och stipendieutdelning. Fika.

2. Studentceremoni med tal, studentsång och mösspåtagning.

3. Utspring.

Eftersom avslutningsceremonin sker klassvis finns så klart utrymme för egna önskemål. Kanske har ni något spex att framföra, har egna preferenser gällande musik, vill visa ett bildspel? Tala om era önskemål för mentorn så gör vi det bästa av situationen!

Utspring Olympen

Bygg- och anläggningsprogrammet (9.00)

El- och energiprogrammet (10.30)

Utspring D-huset

Barn- och fritidsprogrammet (9.00)

Vård- och omsorgsprogrammet (12.00)

NPS och IMYRK (10.30)

Utspring E-huset

Fordons- och transportprogrammet (9.00)

IMYFT

Teknikprogrammet (10.30)

Industritekniska programmet (12.00)

Utspring A-huset

Samhällsvetenskapsprogrammet (9.00)

Naturvetenskapsprogrammet (12.00)

Ekonomiprogrammet (10.30)

Inga folksamlingar vid skolan får uppstå

För att dagen ska kunna genomföras enligt vår planering är det viktigt att alla respekterar de rekommendationer som råder. Begränsat antal anhöriga per elev måste tyvärr gälla. Som det ser ut nu maximalt två anhöriga. Övrig släkt och vänner kan alltså inte komma till skolans område för att se utspringet på avstånd. 

Efter att klassen sprungit ut och studenterna tagits emot av sina anhöriga ska dessa avlägsna sig från skolans område så snabbt som möjligt för att ge plats åt nästa klass. 

Studenten livesänds

Vanligtvis tas studenterna emot av fler än två anhöriga, vilket alltså inte kommer vara möjligt i år. Däremot planerar vi för att livesända studenten. Vi återkommer med mer detaljerad information om våra sändningar.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2020-05-18

Scrolla upp