Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

”Vårt mål är att ge alla elever möjlighet att uppnå sin fulla potential”

2021-01-07 I den skolranking som Lärarförbundet har gjort uppges det att bara 55 procent av gymnasieeleverna i Fagersta fullföljde sin utbildning inom tre år, vilket även har rapporterats i media. Det är dock av vikt att påpeka att statistiken avser gymnasieelever som är folkbokförda i Fagersta, men inte i vilken kommun eller vilken skola de har valt att studera.

För Brinellskolan ser statistiken betydligt bättre ut när det gäller den så kallade genomströmningen. För den aktuella tidsperioden (läsår 2018/2019) var snittet för nationella program 67.5 procent. Det är avsevärt bättre än vad som har framställts, men innebär inte att skolan är nöjd.

- Vi jobbar aktivt med ett flertal åtgärder för att få eleverna att klara sina gymnasiestudier på de avsedda tre åren och det har gett resultat. Samtidigt är det viktigt att veta att alla inte har samma förutsättningar, säger Henrik Junno, utbildningschef NVU.

Elevens förutsättningar

Vad eleverna som börjar på skolan har för förkunskaper påverkar så klart hur de klarar gymnasietiden. Precis som Marino Wallsten påpekade i en debattartikel om skolrankingen 2018 påverkas resultaten bland annat av kommunens insats för att ta emot flyktingar som kan ha en kort skolbakgrund.

- Vi är måna om att ge eleverna bästa förutsättningar för att uppnå sin fulla potential och deras studiemål. För vissa elever handlar det om att motivera dem att ta sig igenom gymnasietiden med godkända betyg och för andra att stötta elever i deras strävan att ta examen med högsta betyg, säger Henrik Junno.

Positiv utveckling

Ser man till färskare statistik över de elever som tog studenten våren 2020 var det på de studieförberedande programmen 86 procent som avslutade sina studier med en gymnasieexamen. Sett till alla skolans nationella program är siffran 75 procent vid samma tillfälle.

- Vi fortsätter att satsa på Brinellskolan och är glada över den positiva utvecklingen. Det är också roligt att vi kan erbjuda moderniserade utbildningar som efterfrågas av arbetsmarknaden. Här är nya industriprogrammet ett exempel och inom kort kan vi även erbjuda en ny inriktning inom Teknikprogrammet, nämligen den eftertraktade inriktningen produktionsteknik, berättar Henrik Junno.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp