Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Vuxenutbildningen flyttad till Fagersta

Bild på lokal för Komvux Fagersta

2020-10-13 En vattenläcka i lokalerna i Norberg gjorde att vuxenutbildningen snabbt fick flytta från Norberg till lokaler i Fagersta. En flytt som trots allt bidragit till nya möjligheter och en förbättring för de flesta eleverna. Söktrycket för studieperiod 2 har ökat och nyheter finns i kursutbudet.

Vuxenutbildningen är tillbaka i lokaler mitt emot Fagerstahallen på Skolvägen 2, där förskolan Lejonkulan senast hade sin verksamhet. Eftersom majoriteten av VUX-eleverna bor i Fagersta är det inte någon nackdel att utbildningen erbjuds i just Fagersta. - Flytten har också bidragit till nya möjligheter, så som samverkan på alla nivåer, tillgång till lokaler och närhet till övrig verksamhet, berättar Mattias Pålsson, rektor för vuxenutbildningen och SFI.

Coronaanpassning

Utbildningen har som alla annan verksamhet anpassats efter Coronapandemin. - Lärarna har snabbt lärt sig att anpassa undervisningen. I nuläget blandar vi undervisning på distans och undervisning fysiskt på plats. Grupperna är indelade så att det ska gå att hålla säkert avstånd, vi har skärmar och handsprit, säger Mattias. Vid besöket i lokalerna håller Anna-Lena Henrysson-Lång matematiklektion där tre elever sitter i klassrummet och en elev är med via webbsändning. I ett annat klassrum undervisar Petra Lönn i engelska. Eleverna närvarar via datorn och Zoom medan Petra är i klassrummet.

Pilotprojekt

Nyligen gick ansökningstiden ut till den nya utbildningen Serviceassistent. - Syftet är att erbjuda en möjlighet att komma in i arbetslivet utan en allt för lång utbildning. Eleverna kan välja inriktning vård eller park och det ger en karriärsmöjlighet inom valt område, berättar Mattias.

Yrkessvenska

En viktig del i utbildningarna är att språket kan behärskas. Därför har NVU lagt in yrkessvenska där behov finns, som inom vård- och industriutbildningarna.

Utbildningspaket

NVU erbjuder utbildningspaket för grundutbildning där vuxeneleverna kan välja inriktning efter intresse och bakgrund. Eleverna kan välja inriktning natur eller samhälle/språk. - Många vuxenelever har en kort skolbakgrund och vi arbetar för att bemöta utbildningsbehovet, säger Mattias.

Högt söktryck

Vuxenutbildningen är indelad i studieperioder och inte terminer. Studieperiod 2, som börjar nu till hösten är det många som söker sig till. Varmt välkomna!

Bild på rektor Mattias och lärare Sofia

Positiva till flytt. Rektor Mattias Pålsson och lärare Sofia Sohlin ser positivt på flytten och möjligheterna den gett.

Bild på Anna i receptionen

Reception. Anna Persson, skoladministratör, hälsar välkommen i receptionen för vuxenutbildningen.

Bild på klassrum med långt avstånd mellan bänkar

Undervisning. Anna-Lena Henrysson-Lång undervisar i matematik med vissa elever på plats och vissa på distans.

Bild från klassrum där två elever sitter vid varsin bänk.

Elever. Undervisningen är Coronaanpassad där elever sitter med minst detta avstånd till varandra. Det finns även skärmar att sätta upp mellan sig.

Bild på lärare som undervisar via dator

Distanslektion. Petra Lönn träffar sina elever via Zoom på datorn och undervisar här i engelska på distans.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2020-10-13

Scrolla upp